Jump to content
Sign in to follow this  
Oshimos

FE4 Save Issue

Recommended Posts

So, I'm playing through Genealogy again, and for some reason since hitting Gen 2 I can't perform ingame saves anymore. It's not an issue with my patch, and I've redownloaded the rom to no avail as well. I never had this issue before and could save just fine in gen 1 and in a new file. Has this ever happened to anyone else? It's preventing me from getting Seliph's extra leadership star, so it's kind of annoying.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In-game saves you do manually are only possible at the very start of your turn when none of your units have finished their action.

I probably should have been more specific, it's not that I can't perform the save action, whenever I do the game blackscreens and softlocks, and if I reset the rom my save file is entirely deleted. This happens both within chapters and between them.

Edited by Oshimos

Share this post


Link to post
Share on other sites

I probably should have been more specific, it's not that I can't perform the save action, whenever I do the game blackscreens and softlocks, and if I reset the rom my save file is entirely deleted. This happens both within chapters and between them.

Oooh, that's a new one.

First try re-downloading the emulator and creating a new directory, transferring your save file and rom there.

If that doesn't work, what emulator are you using (include version) and if possible, can you upload its configuration file? (SNES9x for example is the .conf file you find in the root directory).

Edited by Sirius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does it do this in the original Japanese version? Load your save without any patch applied and try saving. Then you can narrow down the problem.

That was the first thing I tried. Nothing seems to work. Plus, it was saving fine before I hit gen 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That was the first thing I tried. Nothing seems to work. Plus, it was saving fine before I hit gen 2.

Did you actualy reset the console before gen 2? FE4 has a habit of behaving rather oddly if you only play using savestates, although i have never heard of this specific behavior. Also, have you done any Previous FE4 playthroughs? Are you trying anything odd this time around (like rescuegliching past the final cutscene in gen 1)?

Edited by sirmola

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you actualy reset the console before gen 2? FE4 has a habit of behaving rather oddly if you only play using savestates, although i have never heard of this specific behavior. Also, have you done any Previous FE4 playthroughs? Are you trying anything odd this time around (like rescuegliching past the final cutscene in gen 1)?

This is my third playthrough of the game and I never had problems before. I'm not doing anything glitch related and I had to restart to get the defence sword, which is where I always reset before.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is my third playthrough of the game and I never had problems before. I'm not doing anything glitch related and I had to restart to get the defence sword, which is where I always reset before.

I'm stumped then. What about exporting a chapter 5 save, loading it in higan or some other emulator, and seeing if that works? It's entirely possible that you found an obscure bug in the game itself. Wouldn't be the first time that's happened.

Edited by sirmola

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm stumped then. What about exporting a chapter 5 save, loading it in higan or some other emulator, and seeing if that works? It's entirely possible that you found an obscure bug in the game itself. Wouldn't be the first time that's happened.

I tried it in zsnes and got the same error. It must be something with the actual game then. Weird. I have no idea what I could have done to cause it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...