Jump to content
Sign in to follow this  
plusplus

Inserted Map Have Correct Tileset But Wrong Tiles

Recommended Posts

I was modifying an FE8 map using the PNG converter with Mappy.



After exporting the map, I inserted it using the MAR inserter and updated the pointer on the event data table (I didn't forget to add 0x08000000). Now when I start up the game, all the map tiles seem to be mapped incorrectly...




So when I exported with Mappy, I asked it to give me a screenshot, and this is what I have (and what I expected):


TZj6OAP.png



So the PNG shows the correct tiles.




But when I open up the map in game, this is what I get:



pkd9anG.png?2



OWM5se7.png?2



Ktjej35.png?1



All the floor and wall tiles got mapped to the "blank" tiles, the unopened chests are now opened and all the water tiles turned into some green/white grass tiles (the grass tiles are actually from the same tileset, so the tileset should still be the correct one).


It seems like the pointer is pointing to the correct map, but the tiles in the tileset are messed up.



Since I was modifying an existing map, I am still using the exact same tileset. So I am thinking that maybe something got messed up when Mappy was exporting the map as MAR.


Does someone have an idea what I might be doing wrong?



P.S. This seems to be a similar issue to this other post here

Edited by plusplus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...