Jump to content
KevinskyHaaz

Thracia 776 Menu Patch Troubles

Recommended Posts

'Ello everyone! So, a while back I made a post explaining that I had beaten every single Fire Emblem except for Fire Emblem Thracia 776 by now. I've really wanted to play this game, but I haven't been able to properly get it working. Lemme explain...

So I use the following:

- SNES9x version 1.54.

- This base-game ROM: (snip)

- This menu patch: https://serenesforest.net/forums/index.php?/topic/80126-fe5-unified-thracia-prototype-menu-and-script-translation-through-ch-3/

- Not relevant, but I will be using an online script from SF as well...

Okay... so here's my issue. The ROM works fine, I can run it perfectly after downloading it. When I apply the patch, I am informed that it was successfully patched. Then I go to run the patched ROM on SNES9x and it simply does not open. It gives me the yellow error message... something along the lines of "bad_checksum." If anyone can please help me on this matter I would greatly appreciate it. Please just allow for another crazed Fire Emblem fan to finally beat the series... It's all I want.

Edited by eclipse
Linking to ROMs is bad, d00d

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/14/2018 at 3:47 AM, KevinskyHaaz said:

'Ello everyone! So, a while back I made a post explaining that I had beaten every single Fire Emblem except for Fire Emblem Thracia 776 by now. I've really wanted to play this game, but I haven't been able to properly get it working. Lemme explain...

So I use the following:

- SNES9x version 1.54.

- This base-game ROM: (snip)

- This menu patch: https://serenesforest.net/forums/index.php?/topic/80126-fe5-unified-thracia-prototype-menu-and-script-translation-through-ch-3/

- Not relevant, but I will be using an online script from SF as well...

Okay... so here's my issue. The ROM works fine, I can run it perfectly after downloading it. When I apply the patch, I am informed that it was successfully patched. Then I go to run the patched ROM on SNES9x and it simply does not open. It gives me the yellow error message... something along the lines of "bad_checksum." If anyone can please help me on this matter I would greatly appreciate it. Please just allow for another crazed Fire Emblem fan to finally beat the series... It's all I want.

It is a WIP patch, why don't you post in that topic to ask the author directly, i'm not sure if he will pay a visit to this topic thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...